Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@17:50:52 GMT

دیوالی؛ جشن پیروزی نور بر تاریکی در هند

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۸۵۰۸۳

دیوالی؛ جشن پیروزی نور بر تاریکی در هند

این جشن نمادی از  پیروزی خیر بر شر، نور برظلمت و حق بر باطل و از بزرگترین جشن مذهبی و سنتی هندوها در کشور هندوستان است که  از چند روز قبل آغاز شده و امروز شنبه  ۲۶ اکتبر (۴ آبان) با برگزاری جشن ها و مراسم 'دیوالی بزرگ' به اوج می رسد.

در یک هفته گذشته سرزمین پهناور هند در ایام دیوالی یا جشن نور بسر برده و تمامی نقاط این کشور که به سرزمین الهه ها مشهور است غرق در روشنایی می شود و مردم ساکن ایالت های مختلف هند با علاقه و شور و حال زیاد مراسم سنتی آن را برگزار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 دیوالی یا دیپاولی به معنای برافروختن چراغها است و از این رو به جشنواره روشنایی ها معروف شده و یکی از جاذبه های گردشگری در هند نیز محسوب می شود.
  این جشن که از بزرگترین مراسم آئینی - ملی هندوستان است با شور و شوق مردم و روشن کردن هزاران چراغ و آذین بندی اماکن، به اوج می رسد و نشان دهنده پیروزی خیر بر  شر  و خوبی بر بدی در درون هر انسان است.

دیوالی در سرزمین الهه ها یکی از مهمترین جشن های ملی سرزمین کهن هندوستان بوده و علاوه بر اهمیت داخلی در این کشور به عنوان یکی از جاذبه های بزرگ گردشگری شهرت جهانی یافته است.  هندوهای مقیم کشورهای دیگر  نیز ایام برگزاری جشن را به عنوان بهترین زمان برای سفر به هند و دیدن اقوام و دوستانشان می دانند.

افزایش برگزاری مراسم ازدواج در این ایام نیز از دیگر نشانه های محبوبیت گسترده جشن دیوالی در میان میلیون ها هندو در جهان است. به طور مرسوم، چند روز پیش از  شروع جشن، حال و هوای دیوالی در معابر روستاها و شهرهای هند کاملا مستولی می شود و به  همین مناسبت تمام مدارس، دانشگاه ها و ادارات هند تعطیل است.

در برپایی این جشن در مناطق مختلف هند، تفاوت ها و شباهت هایی وجود دارد. برخی از مردم شب دیوالی را تا صبح نمی خوابند اما گروهی نیز، چندان اعتنایی به این سنت دیرینه ندارند. برافروختن آتش و روزه گرفتن از دیگر سنت های مرسوم مردم در برخی از مناطق این کشور است.

روشن کردن شمع های روغنی کوچک و دید و بازدید و میهمانی های خانوادگی، هدیه دادن به خصوص پول نقد به نزدیکان، آراستن و تمیز کردن خانه ها، پوشیدن لباس های نو، صرف ناهار در منزل بزرگ فامیل، شادمانی و توزیع شیرینی، گذراندن اولین جشن دیوالی نوعروسان هندی با خانواده شوهر، از جمله مشترکات این سنت دیرینه در سراسر هند است.

یکی از نمادهای بارز غروب روز دیوالی، روشن کردن تعدادی چراغ کوچک در جلوی منازل است.  در سال های گذشته، استفاده فراوان از انواع ترقه و فشفشه زیبایی ذاتی نهفته در جشن را کم رنگ کرده بود. اما اکنون  پیام های مختلف اجتماعی قبل از آغاز جشن به مردم می آموزد تا کمتر از مواد محترقه استفاده کنند.

از یک هفته مانده به روز اصلی جشن، ازدحام جمعیت در بازارها و فروشگاه ها به اوج خود می رسد و به واسطه خریدهای بیش از حد مردم، قیمت بسیاری از لوازم خانگی، پوشاک، جواهرآلات، میوه ها و مواد خوراکی به صورت قابل توجهی افزایش می یابد.

هندی ها در این رویداد فرهنگی، علاوه بر روشن کردن چراغ و تزیین خانه های خود با چراغ، اقدام به نظافت خانه و مغازه خود نیز می کنند. توزیع مواد غذایی از سوی موسسات خیریه به محرومان و دانش آموزان مدارس از دیگر برنامه های این جشنواره ملی در هند است.

در مجموع جشنواره نور یا دیوالی در هند با آتش بازی تمامی مردم از پیر و جوان همراه شده و خاتمه می یابد. استفاده از چراغ و نور به اشکال مختلف در تمامی نقاط عمومی و خصوصی این کشور به گونه ای رایج و گسترده است که تصاویر ماهواره ای  در روز اصلی برگزاری مراسم، هند را از فراز زمین به شکل محیطی بزرگ از نور وروشنی نشان می دهد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند جشنواره ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۸۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خجالت بکشید!

نقدی بر اظهارات توهین آمیز یک نماینده مجلس در مورد ملت ترکیه ؛

اخیرا یک نماینده مجلس شورای اسلامی، آقای بانکی پور، در مصاحبه ای با صدا و سیمای جمهوری اسلامی اظهارات توهین آمیزی در مورد مردم مسلمان ترکیه مطرح نمود. براساس این اظهارات به طور متوسط هر مرد ترک شریک جنسی ۱۵ زن است. این اظهارات سخیف موجی از تاسف آفریده و نگرانیهای زیادی در خصوص تاثیر این توهین نابخردانه بر روابط دو کشور ایران و ترکیه برانگیخته است. در این رابطه ملاحظات چندی قابل طرح است: اولا ایشان مدعی شده این آمار در ترکیه رسما مطرح شده است. ایشان اولا باید بتوانند ثابت کنند کدام مرجع رسمی در ترکیه این آمار را اعلام و منتشر کرده است. چنین مرجعی وجود ندارد و این اظهارات مصداق مشخص تهمت، نه تنها به یک یا دو نفر بلکه به تمامی یک ملت، است که از نظر شرعی گناهی سنگین و جرمی سنگین به حساب می آید. با توجه به جایگاه رسمی ایشان به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی، جرم ایشان محدود به موازین شرعی نیست بلکه آثار سیاسی و ملی سنگین و سهمگینی در پی دارد. این توهین به یک ملت مسلمان می تواند روابط مهم دو کشور اسلامی مهم منطقه را به خطر بیاندازد. برای فهم تاثیر چنین تهمتی بر ملت ترکیه کافی است تصور کنیم یک نماینده مجلس ترکیه چنین اظهاراتی را در مورد ملت ایران و مردهای آن مطرح نماید. مسلم است با توجه به حساسیت مسائل جنسی و ناموسی در جهان اسلام، این اظهارات جاهلانه می تواند احساسات ضدایرانی را در ترکیه شعله ور نموده و آن چه را وزارت امور خارجه و مسئولان نظام برای تقویت همسایگی و برادری بین دو کشور مبذول می دارند، به آتش بکشد. برخلاف این اظهارات، ملت ترکیه ملتی مسلمان و عاشق اسلام است و در راه اعتلای اسلام و ارزشهای اسلامی زحمات زیادی کشیده است. مساجد زیبای این کشور سمبلی از تلاشهای مردم ترک برای پاس داشتن ارزشهای اسلامی است. به نظر می رسد تصویر ایشان از ترکیه از چند سریال مبتذل ترک و یا شرایط غیرعادی چند نقطه توریستی و سواحل آن در ترکیه گرفته شده در حالیکه ارتباط واقعی با اکثریت مردم ترکیه در سایر مناطق نشان می دهد مردم ترکیه عمیقا به سنتهای اسلامی دلبسته و پایبند می باشند. اظهارات آقای بانکی پور نه تنها از نظر شرعی محکوم است و آسیب جدی به منافع ملی وارد می کند، ضربه ای تاسف برانگیز به اتحاد اسلامی است. این ضربه می تواند دو ملت مسلمان ایران و ترکیه را از هم دور نموده و بذر اختلاف و دشمنی میان این دو بکارد. چنین ضربه ای به وحدت و همبستگی کشورهای اسلامی در برهه ای که کشورهای اسلامی به مقاومت متحد در برابر اسرائیل و تجاوز وحشیانه آن به مردم مظلوم فلسطین در غزه نیاز دارند، دانسته یا ندانسته خدمت به این تجاوز است. این اظهارات در شرایطی صورت می گیرد که ترکیه در اقدامی شجاعانه و تحسین برانگیز روابط اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی را قطع نموده و مورد بغض و نفرت اسرائیل قرار گرفته است. براین اساس، این توهین به ترکیه در شرایطی صورت گرفته که این کشور، به دلیل اقدام اخیرش علیه اسرائیل، باید مورد حمایت و تحسین کشورهای اسلامی قرار گیرد. با توجه به ملاحظات یادشده، انتظار می رود ایشان در اولین فرصت از بابت این اظهارات نابخردانه عذرخواهی نموده و با ادای احترام به ملت مسلمان ترکیه این خسارت سنگین را جبران نماید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901365

دیگر خبرها

  • چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است؟
  • پیروزی تیم‌های خوزستان در فوتبال دسته دوم کشور
  • هر نوع حجابی برای دشمن یک پرچم ایران شده است
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • خجالت بکشید!
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • استقبال مردم قوچان از نایب قهرمان کشتی آزاد نونهالان کشور
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • قدردانی مردم از اجرای طرح نور در کشور + فیلم